Sesiunea de toamnă a Parlamentului va începe pe 4 septembrie
Foto: curentul.md

Sesiunea de toamnă a Parlamentului va începe pe 4 septembrie

12 știri, 1

Nici n-au ieșit în vacanță, dar se gândesc deja din nou la muncă. Astfel, deputații vor reveni la muncă începând de luni, 4 septembrie. O dispoziție în acest sens a fost semnată azi de președintele Parlamentului, Andrian Candu, asta deși, oficial, vacanța deputaților nici măcar nu a început, cel mai probabil, sesiune de primăvară-vară urmând să se încheie pe 31 iulie, adică în ultima zi prevăzută de Constituție.

Potrivit dispoziției, începând cu data de 4 septembrie, deputații vor reveni la activitatea lor în comisii, fracțiuni, precum și în teritoriu cu cetățenii.

Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă va avea loc la propunerea Biroului permanent, după pregătirea proiectului ordinii de zi.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Vedeți și: Deși obligat de Constituție, Parlamentul „va propune” încheierea sesiunii parlamentare la 31 iulie

Amintim că, potrivit unei decizii anterioare, membrii Biroului Permanent al Parlamentului „vor propune” încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului la data de 31 iulie curent. Constituția însă nu lasă loc de „propuneri”, prevăzând expres faptul că sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului nu poate depăși sfârșitul lunii iulie.

    Citește pe independent.md