Nicolae Negru: Praful lui Dodon în ochii Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase2Foto© deschide.md

Nicolae Negru: Praful lui Dodon în ochii Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase

, 4 știri, 11 vizualizări

Dodon trâmbița miercuri că sub conducerea lui șireată s-a reușit să se recupereze o jumătate din miliardul furat din sistemul bancar al Republicii Moldova. N-ar fi rău să fie bine. Dar, fiindcă mai tot ce spune Dodon este minciună, nu-l putem crede nici de data aceasta, fără să verificăm. Prima întrebare: unde sunt banii recuperați și, dacă avem în buzunarul statului cu 500 de milioane de dolari în plus, de ce ar mai trebui să împrumutăm 200 de milioane de euro de la Putin?

„Minciuni dodonate”, constată ex-ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruță. Ca și până acum, nu e vorba de recuperarea banilor furați, nu a fost întors niciun euro din miliardul dispărut, s-au câștigat niște sume de bani prin vânzarea unor bunuri care aparțin celor trei bănci supuse lichidării. Acestea însă nu constituie nici jumătate din cele 6,3 miliarde de lei „recuperate” de Dodon. El include în această sumă și bunurile pe care s-a pus sechestru recent, ceea ce, eufemistic vorbind, e un fals și abuz, căci mâine bunurile respective ar putea fi scoase de sub sechestru? Sau Dodon știe că nu?

Ne referim, în primul rând, la bunurile de la „Victoriabank”. În acest caz, nu inspiră încredere faptul că acuzațiile vizează banca în întregime, care, între timp, și-a schimbat proprietarii, acționari majoritari fiind „Banca Transilvania” și BERD, pe când logic ar fi ca acțiunea justițiară să fie îndreptată împotriva persoanei sau persoanelor care au folosit banca în scopuri ilicite.