Nicu Popescu salută decizia Uniunii Europene de a acorda 40 de milioane de euro pentru modernizarea armatei Republicii Moldova2Foto© ziarulnational.md

Nicu Popescu salută decizia Uniunii Europene de a acorda 40 de milioane de euro pentru modernizarea armatei Republicii Moldova

, 8 știri, 7 vizualizări

Decizia Consiliului Uniunii Europene de a acorda 40 de milioane euro pentru modernizarea armatei Republicii Moldova a fost salutată de șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu. Acesta a precizat că asistența respectivă va completa suportul de șapte milioane de euro aprobat în decembrie 2021, care consolidează capacitățile Serviciului Medical Militar și Batalionului de Inginerie al Forțelor Armate.

Vicepremierul susține că banii sunt oferiți în cadrul Facilității europene pentru pace și vor fi utilizați în beneficiul Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

„Suportul oferit va întări capacitățile unităților de logistică, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană fără pilot și comunicații tactice ale Forțelor Armate prin furnizarea de echipamente non-letale și servicii relevante, inclusiv instruire legată de echipamente menționate”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.