Noi consultări privind Arena Chișinău. Chiril Gaburici a discutat cu primarul din Stăuceni
Foto: www.publika.md

Noi consultări privind Arena Chișinău. Chiril Gaburici a discutat cu primarul din Stăuceni

6 știri, 9

O nouă rundă de consultări pe subiectul construcției Arenei Chișinău. Ministrul Economiei și Infrastructurii a mers în vizită de lucru în comuna Stăuceni. Chiril Gaburici a solicitat de la autorități implicare și susținere pentru implementarea acestui proiect.

Primarul susține că va elibera certificatul de urbanism și alte acte necesare pentru inițierea construcției. La discuții au participat și reprezentanții federațiilor sportive din țară.

"Noi suntem unica țară în Europa, dacă nu mă greșesc, care nu avem o sală polivalentă cum e planificată la noi aici", a spus președintele Federației Moldovenești de Handbal, Nicolae Piatac.

"Este rușinos să spunem că nu avem piscine. Mergem la Tiraspol. Acum sportivii noștri sunt în Belarus", a spus președintele Federației Naționale la probe nautice, Alexandr Goreacev.

Sportivii solicită ca "Arena Chișinău" să dispună de o cantină, dar și de un hotel.

"Dacă vorbim de săli de pregătire, va fi construit un hotel sau cămin pe alături ca să petrecem cantonamente cu invitarea sportivilor internaționali?", a întrebat luptătorul de taekwondo, Stepan Dimitrov.

"Suprafața terenului ne va permite să facem lucrul acesta. De asta și am insistat să fie o suprafață mai mare ca ulterior să putem dezvolta infrastructura", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Președintele Comitetului Național Olimpic susține că "Arena Chiși...

    Citește pe publika.md