Noi critici de la Bruxelles: „Dodon și Chicu par deciși să facă orice numai ca R. Moldova să nu stea pe drumul său european”© deschide.md

Noi critici de la Bruxelles: „Dodon și Chicu par deciși să facă orice numai ca R. Moldova să nu stea pe drumul său european”

, 5 știri, 19 vizualizări

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul grupului Renew Europe, Dragoș Tudorache, a adus critici dure politicii promovate de președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Acesta este de părere că președintele Igor Dodon și prim-ministrul Ion Chicu „par deciși să facă orice, numai ceea ce trebuie nu. Cel puțin nu ceea ce trebuie pentru ca Republica Moldova să stea pe drumul său european”.

„Îi văd pe amândoi angajați într-un balet declarativ între Bruxelles și Moscova, plin de sublinieri naționaliste și împănat cu săgeți către București. Eu cred că nu există modalitate mai păguboasă de a construi o politică externă decât „statul în două luntre“. Sau crezând că populismele strigate în gura mare mută atenția de la simplul fapt că nu îți respecți cuvântul dat.

Suntem mulți cei care încercăm din răsputeri să susținem interesele Republicii Moldova la Bruxelles în speranța că promisiunile făcute pentru a doua tranșă din acordul macrofinanciar vor fi împlinite de Chișinău. Le-am scris comisarilor europeni pentru a-i ruga să caute o soluție chiar și pentru a treia tranșă. Am avut discuții cu mulți dintre miniștrii moldoveni și cu liderii parlamentari.