Noi nume din rândurile socialiștilor în dosarul spălării de bani rusești prin filiera Bahamas4Foto© zdg.md

Noi nume din rândurile socialiștilor în dosarul spălării de bani rusești prin filiera Bahamas

, 12 știri, 12 vizualizări

Documentul de referință care ne demonstrează că Partidul Socialiștilor a spălat un milion 500 de mii de euro prin filiera Bahamas este contractul între Westerby Limitid, un SRL din statul Bahamas, și „Exclusiv Media” SRL fondator al căruia este liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. Un detaliu este foarte important. Acest contract este reglementat de legislația Federației Ruse. Acesta este documentul și argumentul că „Exclusiv Media” SRL a împrumutat 1,5 milioane de euro, echivalent la 33 de milioane de lei, a menționat Iurie Reniță.

Un alt document la care face referință deputatul este un raport al CNA din 2016 care concluzionează că mai multe persoanele afiliate PSRM participă într-o schemă de spălare a banilor cu proviniență necunoscută urmând în cele din urmă  scopul de legalizare a bunurilor pe teritoriul Republicii Moldova și finanțarea partidului PSRM în campania electorală.

Potrivit lui Iurie Reniță, toate documentele ce vizează dosarul Bahamas se află, în prezent, la Procuratura Anticorupție.