Guvernul a aprobat regulile de organizare a asistenței medicale primare. Filip: ”Avem medici tineri care vor merge să lucreze”
Foto: radiochisinau.md

Guvernul a aprobat regulile de organizare a asistenței medicale primare. Filip: ”Avem medici tineri care vor merge să lucreze”

7 știri, 5

Regulile de organizare a asistenței medicale primare în R. Moldova, pentru a asigura buna funcționare a cabinetelor de medicină de familie, odată cu instituirea „liberei practici a medicului de familie”, au fost aprobate astăzi de Guvern.

Potrivit autorilor, proiectul are ca scop atragerea medicilor de familie să activeze în localitățile rurale și menținerea acestora în sistem, oferind libera alegere de exercitare a profesiei în cadrul cabinetului individual al medicului de familie sau a centrului medicilor de familie.

„Noi astăzi avem lipsa de aproximativ 200 de medici la sate. Nu ne putem împăca cu situația ca în secolul 21 zeci de mii de oameni stau fără medic de familie. Astăzi aprobăm aceste reguli, ceea ce însemna că ministerul de profil poate porni concursurile pentru atribuirea practicilor medicilor de familie”, a spus prim-ministrul.

Documentul stabilește noile forme de activitate a cabinetelor de medicină de familie, criteriile și modul de stabilire, atribuire, retragere, suspendare sau transmitere a practicilor medicului de familie, precum și alte prevederi care condiționează buna funcționare a cabinetelor de medicină de familie.

„Avem mulți medici tineri care vor merge să lucreze și să efectueze această practică individuală. Nimeni nu poate să ne convingă că medicii sau oamenii pot refuza o asistență medicală mai calitativă, și medicul - un venit suplimentar”, a ...

Citește pe ziarulnational.md