Norul de praf saharian a ajuns și în România. Care sunt pericolele acestui fenomen

Norul de praf saharian a ajuns și în România. Care sunt pericolele acestui fenomen

4 știri, 9

Norul de prah saharian care a acoperit ieri Italia și Ungaria a ajuns și în România. La Oradea, mașinile oamenilor au fost acoperite de o peliculă fină de praf, în timp ce la Timiș ploaia a lăsat urme de noroi roșiatic pe mașini și pe ferestrele locuințelor, informeazp Digi24.ro.

Condițiile atmosferice, vântul și presiunea scăzută din Marea Mediterană și din Nordul Africii au favorizat deplasarea acestei mase de aer cald, încărcată cu praf saharian. În Italia, cerul a căpătat o nuanță roșiatică, iar în munții Alpi zăpada s-a colorat într-o culoare subtilă de roz și portocaliu.

Fenomenul se va resimți mai tare în cursul zilei de marți, când concentrația particulelor de praf și nisip saharian va crește în aer, urmând ca miercuri să se retragă. Deocamdată, reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului spun că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât calitatea aerului se situează în parametri normali. Dar, dacă această concentrație de particule de praf din aer va depăși limitele admise, fenomenul le poate cauza probleme în special astmaticilor sau celor care suferă de alte afecțiuni respiratorii ori pulmonare.

    Citește pe stirilocale.md