Nou record de infectări la nivel global. Într-o singură zi s-a înregistrat același număr de cazuri ca în primele patru luni ale pandemiei2Foto© agora.md

Nou record de infectări la nivel global. Într-o singură zi s-a înregistrat același număr de cazuri ca în primele patru luni ale pandemiei

, 5 știri, 12 vizualizări

Autoritățile sanitare din întreaga lume au confirmat aproape 3,4 milioane de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record zilnic în contextul în care varianta Omicron este deja dominantă, potrivit datelor provizorii ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), scrie Digi24.

Într-o singură zi s-a înregistrat același număr de contagieri ca în primele patru luni ale pandemiei, iar cele cumulate în decurs de doi ani se ridică la 312 milioane de cazuri - o „cifră conservatoare”, potrivit OMS, care notează că ar putea fi mai mare, având în vedere că multe cazuri nu sunt raportate autorităților sanitare.

Curba exponențială a contagierilor nu afectează în schimb numărul deceselor, care s-a menținut stabil în jurul a 7.000 de decese pe zi (7.700 în ultimele 24 de ore).