Noua Zeelandă și Australia au trecut deja în noul an

Noua Zeelandă și Australia au trecut deja în noul an

4 știri, 10

Noua Zeelandă și Australia au intrat în noul an, la ora 13.00, respectiv 15.00 ora Moldovei. Revelionul a fost sărbătorit cu spectacole de artificii impresionante în Auckland și în Sydney.

Trecerea în 2018 a fost sărbătorită cu aprinderea unor artificii care au cântărit o jumătate de tonă, din Sky Tower, aflat în orașul Auckland. Pregătirile pentru spectacol au început în urmă cu șase luni, pentru a garanta coordonarea a 3.000 de focuri de artificii.

Sydney a intrat în anul 2018 cu un spectacol impresionant de artificii la Port Jackson, unde au fost așteptați aproximativ un milion de oameni.

Celebrarea Anului Nou a început la ora 10.00 GMT, în țările insulare Samoa, părți din Kiribati și Tonga.

În Samoa, prima țară care a trecut în noul an, locuitorii și turiștii pot ajunge cu avionul în Samoa Americană, după un zbor cu durata de o oră, astfel încât să sărbătorească Revelionul de două ori. Datorită fusului orar, care a fost schimbat în Samoa în 2011, în Samoa Americană Anul Nou este sărbătorit cu 12 ore mai târziu.

De obicei, în Samoa ajung numeroși turiști din întreaga lume, astfel încât să se numere printre primele persoane care sărbătoresc intrarea în noul an. Pe această insulă, locuitorii și turiștii obișnuiesc să sărbătorească Revelionul cu spectacole de artificii, dansuri, dar și numere de jonglerie tradiționale.

Ultimele locuri de pe Pământ care vor trece în Noul An v...

    Citește pe jurnal.md