Noul ministru al Justiței recunoaște concursul pentru funcția de procuror general, anulat de Olesea Stamate18Foto2Video© unimedia.info

Noul ministru al Justiței recunoaște concursul pentru funcția de procuror general, anulat de Olesea Stamate

, 57 știri, 9 vizualizări

Noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, anunță că recunoște rezultatele comisiei de experți privind preselectarea candidaților la funcția de Procuror General și că, astăzi, 18 noiembrie, va trimite lista către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Decizia lui Nagacevschi vine după ce, anterior, fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, în Guvernul condus de Maia Sandu, a anunțat că rezultatele concursului trebuie anulate, întrucât concursul a fost viciat.

„Am făcut o analiza a așa-numitei anulare a concursului pentru selectarea candidaturilor privind noul procuror general. Nu spun întâmplător așa-zisa anulare, pentru că prima constatare pe care am văzut-o e faptul că fostul ministru a încălcat grav legea și Într-un mod total direct și în dezacord cu calitatea pe care trebuia să o aibă un ministru al Justiției.

Nu am găsit niciun act care să indice temeiul legal prin care concursul să fi fost stopat sau anulat. În aceste condiții, avem de afaceri cu o situație extrem de gravă.