Arborii de pe marginea drumurilor publice ar putea fi înlocuiți
Foto: agora.md

Arborii de pe marginea drumurilor publice ar putea fi înlocuiți

6 știri, 9

Pomii amplasați pe marginea traseelor din R. Moldova ar putea fi defrișați și înlocuiți „cu alte plantații rutiere, conform situării”.

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) analizează posibilitatea înlocuirii arborilor din zona drumului public, pentru diminuarea consecințelor în cazul accidentelor rutiere. Ministrul Chiril Gaburici a instituit deja și un Grup de lucru „pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice”.

„Datele arată că cele mai multe decese, în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale, sunt din cauza impactului cu arborații amplasați pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere”, a notat Chiril Gaburici.

Reprezentanții acestui Grup vor examina situația accidentelor rutiere, soldate ca rezultat al amplasării arborilor (nuc, salcie, plop ș.a.) în zona drumului public. Membrii acestui Grup vor elabora un studiu referitor la influența plantațiilor rutiere asupra siguranței rutiere; va examina posibilitatea înlocuirii plantațiilor rutiere existente cu altele, va prezenta analiza cost beneficiu a acțiunilor propuse; va prezenta un Plan de acțiuni, pe termen mediu sau lung, cu privire la înlocuirea arborilor din zona de siguranță și protecție a drumurilor naționale cu alte plantații rutiere conform situă...

    Citește pe ziarulnational.md