Numărul posturilor de control din stânga Nistrului a fost redus de la 31 la 16© publika.md

Numărul posturilor de control din stânga Nistrului a fost redus de la 31 la 16

, 4 știri, 3 vizualizări

Restabilirea regimului liber de circulație al locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului a fost subiectul unei discuții telefonice de astăzi dintre președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski. Cei doi au abordat și problema posturilor temporare care au fost instalate de partea transnistreană de-a lungul Zonei de Securitate, la sfârșitul lunii martie, în calitate de măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de șeful statului, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit informației oferite de Tiraspol, inițialau fost create 31 de posturi de control. După încheierea regimului stării de urgență, numărul acestora a fost redus la 16. Totodată, partea transnistreană anunță că pe perioada stării de urgență, numărul de treceri a fost, în medie, de trei mii de persoane pe zi, ceea ce înseamnă de trei ori mai puțin decât până la introducerea carantinei.

"Am menționat poziția principială a Chișinăului, care constă în necesitatea de a continua realizarea măsurilor de consolidare a încrederii și a dialogului constructiv, pentru a restabili regimul liberei circulații a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, care funcționa până la introducerea măsurilor de carantină provocate de pandemie.", a declarat președintele Igor Dodon.