O companie multimiliardară din Emirate anunță că nu mai vrea să investească în Moldova4Foto© ziarulnational.md

O companie multimiliardară din Emirate anunță că nu mai vrea să investească în Moldova

, 6 știri, 20 vizualizări

RMB Group – unul dintre principalele grupuri de afaceri din Emiratele Arabe Unite, își retrage intenția de a investi în Republica Moldova pe o perioadă nedeterminată. „Decizia survine în urma unor măsuri anormale și demotivante pe care le-au întreprins organele de drept în privința noastră și a partenerilor noștri proeminenți de la Chișinău. Odată cu anularea intențiilor noastre, R. Moldova pierde o investiție inițială de circa 7 000 000 de euro”, anunță compania, prin intermediul unui comunicat de presă plasat de IPN și Ziarul Național.

RMB Group reprezentată la Chișinău de compania subsidiară „Global Real Estate Engineering Development MOL” SRL a semnat pe 11 martie 2022 antecontractul de cumpărare-vânzare a 50% din compania moldovenească care deține imobilul de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.182.

RMB Group intenționa să dezvolte pe adresa respectivă un proiect imobiliar unic în materie de energie verde. Contractul final urma să fie semnat în luna mai, după ce părțile făceau cunoștință cu rezultatele auditului și rapoartelor de diligență.