Delegația Parlamentului participă la Reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene
Foto: independent.md

Delegația Parlamentului participă la Reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

4 știri, 5

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Legislativului Vladimir Vitiuc, va participa mâine la Reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, Dimensiunea Parlamentară. Evenimentul se va desfășura sub genericul „Tehnologiile digitale în contextul asigurării securității geopolitice” la Minsk, Republica Belarus.

Din componența delegației fac parte deputații Nicolae Juravschi și Dumitru Diacov. La finalul discuțiilor, urmează să fie adoptată Declarația finală a Reuniunii Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, Dimensiunea Parlamentară.

Inițiativa Central Europeană reprezintă cel mai vechi și cel mai mare forum pentru cooperarea regională în Europa. Obiectivul organizației este consolidarea cooperării dintre statele din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, precum și pregătirea acestora pentru aderare la UE. Dimensiunea Parlamentară a Inițiativei Central Europene a fost înființată în 1991. Membre ale acesteia sunt delegațiile permanente ale parlamentelor naționale din cele 18 state membre ale Inițiativei Central Europene.

Republica Moldova a devenit membru în anul 1996.

    Citește pe realitatea.md