O delegație israeliană va sosi joi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale
Foto: radiochisinau.md

O delegație israeliană va sosi joi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale

7 știri, 7

Condusă de generalul Amikam Norkin, șeful forțelor aeriene, delegația va prezenta „raportul situației din această seară (de luni spre marți) (…) privind toate aspectele sale”, a indicat armata israeliană într-un comunicat.

„În plus, ei vor prezenta tentativele continue ale Iranului de a transfera arme strategice organizației teroriste Hezbollah și de a stabili o prezență militară iraniană în

Siria”, adaugă sursa citată.

Luni, un avion rus a fost doborât din greșeală de apărarea antiaeriană a aliatului său sirian, ucigând pe toți cei 15 membri ai echipajului, într-un moment în care rachete israeliene vizau depozite de muniții din provincia siriană Latakia (nord-vest).

Armata rusă i-a acuzat mai întâi pe piloții israelieni că s-au servit de aparatul rus ca acoperire pentru a scăpa de tirurile siriene, ceea ce Israelul a negat.

Conform acestuia, avionul Rusiei nu se afla la locul operațiunii atunci când avioanele israeliene au lovit un sit al armatei siriene și a fost atins când aceste aparate reveniseră deja în spațiul israelian.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a exprimat marți „tristețea” într-o convorbire telefonică avută cu președintele rus Vladimir Putin și a promis asistență din partea Israelului în derularea anchetei cu privire la tragicul incident.

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit de un „concurs de circumstanțe accidentale tragice” și a cerut taberei i...

    Citește pe tv8.md