O deputată comunistă a aderat la PDM

O deputată comunistă a aderat la PDM

18 știri, 11

Deputata comunistă Aliona Babiuc a aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM). Anunțul a fost făcut de către democratul Sergiu Sârbu la începutul ședinței Parlamentului.

Aliona Babiuc a devenit deputată, la 15 decembrie 2017, în locul comunistei Oxana Domenti. Cu toate acestea, deputații din partea Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) au anunțat că refuză ca Aliona Babiuc să o înlocuiască în fracțiunea sa parlamentară pe Oxana Domenti. „Aliona Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din anul 2014 în calitate de prim-secretar al comitetului raional Briceni al partidului.

Dar în anul 2015 dumneaei a fost exclusă din rîndurile Partidului Comuniștilor din R. Moldova. Prin hotărîrea Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM din 6 octombrie 2015, activitatea primului secretar al comitetului raional Briceni al partidului a fost apreciată ca nesatisfăcătoare. În această hotărîre au fost indicate măsuri și termene concrete pentru înlăturarea lacunelor constatate. Ulterior, în timpul unui control repetat al situației, s-a constatat că nici unul din numeroasele neajunsuri în activitatea comitetului raional Briceni al PCRM condus de Aliona Babiuc nu a fost înlăturat.

Ca urmare, pe 16 decembrie 2015, Comisia de partid a luat decizia ca Aliona Babiuc să fie exclusă din rândurile partidului cu următoarea formulare: „Pentru încălcarea Statutului PCRM, acea...

    Citește pe zdg.md