O fostă șefă de la BEM, condamnată la opt ani de închisoare. A furat peste un milion de lei din depozitul băncii
Foto: www.publika.md

O fostă șefă de la BEM, condamnată la opt ani de închisoare. A furat peste un milion de lei din depozitul băncii

13 știri, 5

Activând în funcția de șef al depozitului de valori a filialei SA „Banca de Economii”, în perioada anul 2007 –2014, femeia a făcut o înțelegere prealabilă cu mai mulți colegi, sustrăgând împreună cu aceștia lei moldovenești, dolari SUA și euro, din cadrul depozitului de valori în care aceștia aveau acces liber.

Intrând în posesia banilor, având intenția spălării banilor prin convertirea, transferul, deghizarea originii, transmiterea și deplasarea reală a banilor sustrași, despre care știa cu certitudine că aceștia constituie venituri ilicite, în perioada anilor 2007 – 2009, inculpata a procurat mai multe bunuri imobile în sumă totală de 1.148.810 lei.

În continuare, în scopul voalării acțiunilor sale infracționale, dorind să atribuie un aspect legal sursei și provenienței mijloacelor bănești, inculpata a obținut mai multe împrumuturi cu destinație specială de la instituțiile bancare.

Atât pe durata urmăririi penale, cât și la examinarea cauzei în instanța de judecată, inculpata nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate. Sentința este cu drept de atac.

Menționăm că în acest dosar sunt cercetați și directorul filialei, contabilul – șef și adjunctul acestuia. La baza pornirii respectivului proces penal a stat sesizarea adresată de către administrația BEM care a depistat lipsa numerarului după efectuarea unui audit intern.

Procurorii au stabilit că, inculpaț...

    Citește pe tv8.md