Mihail Saakașvili a ajuns în arest la domiciliu
Foto: www.publika.md

Mihail Saakașvili a ajuns în arest la domiciliu

5 știri, 5

O Curte de Apel de la Kiev a dispus vineri consemnarea la domiciliu, pe timpul nopții, a opozantului Mihail Saakașvili, acuzat că a vrut să urzească o lovitură de stat în Ucraina, relatează AFP.

Saakașvili urmează să rămână la domiciliu în fiecare noapte, începând de la ora 22.00 și până la ora 7.00 dimineața, potrivit hotărârii, anunțată de judecătorul Oleg Prîsiajniuk, care a dat doar parțial curs cererii parchetului, ce solicita plasarea sub arest la domiciliu 24 de ore din 24 a fostului președinte georgian. Curtea i-a interzis de asemenea lui Saakașvili să părăsească Kievul fără autorizația parchetului sau a unui tribubal.

Saakașvili și zeci de susținători de-ai săi, prezenți în sala tribunalului, au primit hotărârea strigând „Rușine!”.

„Acesta nu este un tribunal, ci creaturi venale!”, a declarat Saakașvili.

El apreciază că această hotărâre vizează să-i limiteze activitățile politice. „Nu mai pot să părăsesc Kievul, nu mai pot să mă duc în provincie, să adun oameni, să organizez manifestații”, a deplâns el.

Cu toate acestea, el a promis să-și continue mișcarea de protest „pentru îndepărtarea puterii” președintelui Petro Poroșenko, pe care-l acuză de corupție.

Fostul președinte georgian, care a început o nouă carieră politică în Ucraina, a fost arestat pentru scurt timp în decembrie, la Kiev, iar apoi eliberat în baza hotărârii unui tribunal de primă instanță, care a res...

    Citește pe independent.md