O nouă companie japoneză intenționează să investească în Moldova
Foto: curentul.md

O nouă companie japoneză intenționează să investească în Moldova

14 știri, 5

Vitalie Iurcu, vice-ministrul Economiei și Infrastructurii a avut astăzi o întrevedere cu delegația campaniei japoneze specializată în producerea pieselor din oțel, Metal Products și Metal Products Europe, condusă de directorul general Susumu Watanabe, privind oportunitățile de investiții în țara noastră, transmite CURENTUL.

Delegația niponă a menționat că campania japoneză Metal Products, specializată în producția de componente structurale din oțel, dorește să investească în Republica Moldova, pentru a produce mașini agricole pentru plantarea după tehnologia avansată no-till.

Vitalie Iurcu a salutat intenția companiei japoneze de a investi în Republica Moldova, menționând că agricultura este un domeniu important al economiei noastre, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii este interesat de oferirea tuturor oportunităților pentru potențialii investitori și pentru acest domeniu. În acest sens, sunt create 7 Zone Economice Libere care oferă facilități și avantaje fiscale pentru rezidenți și investitori.

Printre acestea, a enumerat scutirea de TVA, scutirea de impozitul pe venit pentru o perioadă de 3 ani pentru investitorii cu un capital de 1 miliard dolari SUA, și respectiv pentru 5 ani pentru investițiile de 5 miliarde dolari SUA, etc.

    Citește pe curentul.md