O nouă criză energetică: Un furnizor, în imposibilitate de a furniza energie electrică către consumatorii finali4Foto© tv8.md

O nouă criză energetică: Un furnizor, în imposibilitate de a furniza energie electrică către consumatorii finali

, 8 știri, 6 vizualizări

Compania de furnizarea a energiei electrice despre care se vorbește că ar fi controlată de Vladimir Andronachi, a anunțat că începând din datat de 4 decembrie nu mai poate furniza energie electrică. Astfel, din motivul că producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС” nu poate confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp, Consiliul de Administrație al ANRE obligă furnizorii ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea energiei electrice consumatorilor finali deserviți de către SRL „Furnizare Energie”.

Totodată, instituțiile care urmează să asigurea furnizarea gazelor pentru consumatorii, începând cu datat de 4 decembrie trebuie să pună la dispoziția consumatorilor contractele de furnizare a energiei electrice, în formă scrisă, în termen de cel mult opt zile calendaristice de la data începerii furnizării fizice a energiei electrice.

„Operatorii de sistem ÎS „Moldelectrica”, ÎCS „Premier Energy Distribution” S.A. și „RED Nord” S.A. vor prezenta imediat de la recepționarea hotărârii respective, furnizorilor de ultimă opțiune, informațiile despre consumatorii finali care urmează a fi preluați de către aceștia”, se arată în nota informativă emisă de către ANRE.