O nouă performanță în sportul moldovenesc. Judocanul Eugen Matveiciuc a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale din Chile

O nouă performanță în sportul moldovenesc. Judocanul Eugen Matveiciuc a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale din Chile

10 știri, 4

Performanță importantă pentru sportul moldovenesc! Judocanul Eugen Matveiciuc a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale din Chile, rezervate cadeților.

În marea finală a competiției în categoria de greutate de până la 81 de kilograme sportivul nostru a dispus de argentinianul Agustin Jil.

În drumul său spre finală Matveiciuc, în vârstă de 16 ani, a învins succesiv adversari din Brazilia, Armenia, Canada și Tadjikistan.

"M-am concentrat la maximum. Am depus toate eforturile și sunt foarte bucuros că am obținut acest rezultat. MUSCA Cea mai dificilă luptă a fost cea pentru calificarea în finală împortiva unui sportiv din Tadjikistan. MUSCA Pur și simplu el este un adversar puternic, are calități bune", a spus Eugen Matveiciuc.

Acest an a fost unul foarte prolific pentru Eugen Matveiciuc. Tânărul nostru judocan a mai câștigat anterior o medalie de aur și trei bronz în turnee de Cupa Europei, precum și una de bronz la Campionatele Europene. În urmă cu două săptămâni el a devenit de asemeni medaliat cu bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfășurat în orașul Gyor din Ungaria.

Ceilalți doi judocani moldoveni care au participat la Campionatele Mondiale de la Santiago de Chile au avut evoluții mai modeste.

Adil Osmanov a fost învins în șaisprezecimile de finală, iar Petru Pelivan și-a încheiat evoluția în optimi.

    Citește pe publika.md