Oficial american: Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică
Foto: curentul.md

Oficial american: Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică

13 știri, 6

„Suntem impresionați de eforturile depuse de Moldova pentru promovarea reformelor și vă încurajăm să continuați. SUA va acorda Moldovei întreg suportul pentru apropierea de Uniunea Europeană și SUA” – a declarat Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat, la întrevederea cu președintele Parlamentului Andrian Candu, informează CURENTUL.

Potrivit oficialului american, Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică. „Apreciem acțiunile întreprinse până acum de autoritățile din Republica Moldova și vom oferi mai mult suport Moldovei și regiunii Dvs.”, a specificat Mitchell.

La rândul său, Andrian Candu a mulțumit SUA pentru susținere și a prezentat acțiunile guvernării pentru asigurarea securității și prosperității cetățenilor săi. În particular președintele Parlamentului, a vorbit despre eforturile în comun cu societatea civilă, experți și partenerii străini de ajustare a legislației media la standardele internaționale care va asigura libertatea de expresie, independența presei și protecția consumatorilor de falsuri și propagandă.

De asemenea, Andrian Candu a amintit despre conferința interparlamentară din martie curent, când Moldova, Georgia și Ucraina s-au angajat să facă front comun în probleme de securitate și în eforturile de integrare europeană.

    Citește pe curentul.md