Oficiul de Legătură NATO la Chișinău va fi deschis la începutul lunii decembrie
Foto: www.publika.md

Oficiul de Legătură NATO la Chișinău va fi deschis la începutul lunii decembrie

18 știri, 4

Evoluția relațiilor dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică (NATO) a fost examinată astăzi, în cadrul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Dialogul a avut loc la Bruxelles, în marja Summitului Parteneriatului Estic.

„Astăzi este a treia mea vizită la Cartierul General NATO în calitate de Prim-ministru al Republicii Moldova în mai puțin de un an, fapt care vorbește despre bunele relații de cooperare între Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică, precum și despre dorința noastră de a învăța din experiența țărilor NATO”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a reiterat interesul țării noastre de a consolida în continuare dialogul politic și cooperarea practică cu Alianța Nord-Atlantică, în domeniile stabilite de comun acord în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO pentru anii 2017-2019.

„Republica Moldova, chiar dacă este un stat neutru conform Constituției, își dorește o colaborare foarte bună cu Alianța Nord-Atlantică pentru că noi vrem să avem o armată dezvoltată, pentru că noi ne dorim să fim un stat care poate asigura securitatea. În acest sens, eu nu cred că există o cale mai bună decât să înveți de la Alianța Nord-Atlantică”, a menționat Prim-ministrul.

Totodată, șeful Executivului a apreciat sprijinul de care beneficiază instituțiile țării noastre din partea NATO. Astfel, a ...

    Citește pe publika.md


    Jens Stoltenberg, un an
    Oficiul de Legătură NATO la Chișinău va fi deschis la începutul lunii decembrie