Ofițerii SIS, pe la taberele de vară pentru copii5Foto© curentul.md

Ofițerii SIS, pe la taberele de vară pentru copii

, 6 știri, 10 vizualizări

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova continuă activitățile de promovare a culturii de securitate în societate. În această vară, grupul țintă al campaniei de informare sunt copiii, cu vârste cuprinse între 13-16 ani, care-și petrec vacanța în taberele de odihnă.

Pe parcursul vizitelor, ofițerii Centrului Antiterorist al SIS al R. Moldova discută cu tinerii despre pericolele și consecințele terorismului, precum și le explică regulile de comportament în situații de criză teroristă. La fel, le sunt prezentate lucruri mai puțin cunoscute publicului din ceea ce înseamnă munca de intelligence, dar și care sunt valorile ce ghidează activitatea Serviciului de Informații și Securitate.

Atât elevii, cât și cadrele didactice sunt familiarizate cu aspectele legale și practicile de asigurare a protecției antiteroriste în instituțiile școlare și locurile de aglomerare în masă. În acest sens, tinerilor le este oferit „Îndrumarul antiterorist”, care conține recomandări instructiv-practice privind modalitățile de a acționa și reacționa în anumite împrejurări sau situații, elaborat de către Serviciul de Informații și Securitate în cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.