Olandezul care riscă detenție pe viață în Moldova după ce a exploatat sexual doi copii din Cahul, eliberat din arest6Foto© publika.md

Olandezul care riscă detenție pe viață în Moldova după ce a exploatat sexual doi copii din Cahul, eliberat din arest

, 13 știri, 18 vizualizări

Ședința de judecată a avut loc duminică, 8 decembrie 2019, așa cum expira măsura preventivă menționată. Însă, completul de judecată a respins demersul procurorilor PCCCOCS, dar a dat curs solicitării avocatului inculpatului și a revocat măsura preventivă arestul preventiv, în liberarea provizorie sub control judiciar.

Inculpatul cu vârsta de 60 de ani riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață. După extrădarea olandezului din Georgia în Republica Moldova, acesta s-a aflat în arest preventiv, până în ședința preliminară în instanța de fond.

Procurorii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale l-au trimis pe inculpat în judecată după ce autoritățile au fost sesizate de către notarul care i-a eliberat procura în baza căreia putea circula cu copiii în afara țării, fără părinții acestora, dar și ca urmare a sesizării primăriei din sat, care a convocat o comisie și a cerut anularea procurii.