Operatorii aerieni din Republica Moldova vor putea transporta pasageri din Emiratele Arabe Unite către alte state4Foto© publika.md

Operatorii aerieni din Republica Moldova vor putea transporta pasageri din Emiratele Arabe Unite către alte state

, 6 știri, 8 vizualizări

Operatorii aerieni ai Emiratelor Arabe Unite vor putea transporta pasageri din Republica Moldova către alte state terțe și viceversa. Precum și transportări cargo, după ce Republica Moldova a semnat cu Emiratele Arabe Unite la 13 decembrie Acordul bilateral privind libertatea a 5-a a aerului pentru transportul de pasageri și cargo.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, memorandumul de înțelegere modifică anexa la Acordul bilateral semnat în 2012, prin care s-a convenit asupra utilizării libertății a 5-a a aerului pentru operatorii aerieni a ambelor state.

Libertate a 5-a a aerului presupune că operatorii aerieni ai Emiratelor Arabe Unite vor putea transporta pasageri din Republica Moldova către alte state terțe si viceversa. Acest lucru ar spori crearea condițiilor de creștere a competitivității ramurii și atragerea noilor companii aeriene, stimulând astfel reducerea prețurilor la biletele de avion și majorarea numărului de rute și destinații.