Operatorii cer tarife de până la 10 lei pentru călătoria cu microbuzul, iar biletele la troleibuz ar putea costa 4 lei
Foto: politik.md

Operatorii cer tarife de până la 10 lei pentru călătoria cu microbuzul, iar biletele la troleibuz ar putea costa 4 lei

9 știri, 5

Solicitat de IPN, Lilian Copaci, șef de direcție la Direcția generală transport public și căi de comunicație, a spus că se propune și scumpirea unor categorii de abonamente, inclusiv cele pentru elevi. În același timp, se mențin gratuitățile stabilite pentru unele categorii de călători.

Consilierul municipal socialist Ion Ceban spune că fracțiunea pe care o reprezintă va cere un audit la Regia Transport Electric și la Parcul Urban de Autobuze. „Doar după audit putem să discutăm la capitolul tarife. Or, noi știm că gestionarea banilor se face foarte prost. Noi credem că există foarte multe opțiuni pentru a optimiza cheltuielile”, a declarat Ion Ceban.

Consilierul liberal Ion Cebanu a declarat că cei din fracțiunea PL vor fi foarte atenți în special la solicitările operatorilor de transport privați, care trebuie să-și îmbunătățească condițiile de activitate. „Acest lucru a fost cerut de Primărie de foarte multe ori, dar nu s-a respectat. Și noi nu ne grăbim cu majorările. Este nevoie să se discute amplu chestiunea respectivă”, a declarat Ion Cebanu.

Ruslan Codreanu, consilier al Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, a spus că, alături de colegi, va insista pe dezbateri largi. Potrivit alesului local, întreprinderile municipale din domeniu sunt ineficiente, iar autoritățile trebuie să îmbunătățească managementul acestora. „Majorarea tarif...

    Citește pe tv8.md