Opinie: Amenințările Gazprom privind nerecunoașterea auditului realizat la Moldovagaz – parte a războiului hibrid2Foto© timpul.md

Opinie: Amenințările Gazprom privind nerecunoașterea auditului realizat la Moldovagaz – parte a războiului hibrid

, 6 știri, 5 vizualizări

Veaceslav Negruța, membru al Consiliului de Administrație Moldovagaz, spune că Chișinăul nu va ceda și va insista pe realizarea unui audit independent la Moldovagaz. Potrivit lui Negruța, protocolul semnat de Andrei Spînu și Alexei Miller prevede expres că partea moldovenească este responsabilă de realizarea auditului. În același timp, comentatorii politici spun că nerespectarea protocolului semnat între părți ar putea fi subiectul unui dosar într-un arbitraj internațional, notează IPN cu referire la paranteze.md.

Veaceslav Negruță, membru al Consiliului de Administrație Moldovagaz, vine cu o reacție după ce Gazprom a acuzat Republica Moldova de abordare unilaterală privind realizarea unui audit independent a datoriilor Moldovagaz.

Gazprom amenință Chișinăul că rezultatele auditului organizat fără participarea părții ruse ar putea să nu fie aprobate de Consiliul de Observatori al Moldovagaz. „Potrivit protocolului semnat, partea moldovenească este abilitată cu această funcție de a organiza un audit independent al datoriilor Moldovagaz față de Gazprom. Este stipulat că raportul final al auditului urmează să fie discutat la Consiliul de Observatori.