Opt persoane publice și o firmă, puse sub învinuire în dosarul Aeroportului Internațional Chișinău© agora.md

Opt persoane publice și o firmă, puse sub învinuire în dosarul Aeroportului Internațional Chișinău

, 7 știri, 19 vizualizări

„Am primit răspunsuri de la Procuratura Anticorupție pe cazuri Aeroport Internațional și Arena Națională. Cu Aeroportul sunt patru dosare penale conexate în septembrie 2019. Opt persoane publice și cu funcția de demnitate publică sub invinuire pe articolele care prevăd escrocherie în proporții deosebit de mari, delapidări de fonduri și spălarea banilor de către grupare criminală organizată, excesul de putere, abuzul de serviciul și depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul acestei grupări”, a scris Slusari, calificându-le drept „un buchet întreg”.

Slusari a primit și un răspuns de la PA cu privire la Arena Națională.

„Este pornită cauza penală din octombrie 2019 pe delapidări de fonduri, abuzul/excesul de putere, abuzul de serviciul și depășirea atribuțiilor de serviciu, săvărșite în interesul unui grup criminal organizat. De atunci a trecut deja jumătate de an. Societatea așteaptă rezultate palpabile pe aceste cazuri, precum și pe celelate dosare de rezonanță. Cu tragerea la răspundere faptașilor, nu țapilor ispășitori. Cu confiscarea averilor acestora”, a cerut deputatul.

La finalul anului 2019, Slusari a cerut Procuraturii Generale un raport cu privire la executarea recomandărilor Comisiei de anchetă privind analiza modului de desfășurare a concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Slusari a solicitat să fie prezentate și rezultatele investigărilor penale în acest caz.