Orașul Soroca, Ștefan-Vodă și satul Carahasani, în CARANTINĂ16Foto© publika.md

Orașul Soroca, Ștefan-Vodă și satul Carahasani, în CARANTINĂ

, 34 știri, 43 vizualizări

Prim-ministrul Chicu a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale. Membrii Comisiei au prezentat informația despre evoluția situației epidemiologice și au discutat eficiența măsurilor întreprinse pentru a preveni răspândirea infecției.

În ultimele 24 de ore au fost investigate 280 de probe dintre care 55 s-au dovedit a fi pozitive. Cele mai multe cazuri confirmate astăzi sunt în mun. Chișinău - 13, în raioanele Ștefan Vodă - 10 și Soroca - 9. Au fost confirmate și 7 cazuri de Covid-19 în raioanele din partea stângă a Nistrului. Din cele 55 de cazuri confirmate, 48 sunt cu transmitere locală, iar 7 - cazuri de import: 1 - din Austria și 6 din Marea Britanie. În total, în țară sunt înregistrate 353 de cazuri de infecție, dintre care 22 persoane au fost tratate.

Statistica îngrijorătoare din or. Ștefan-Vodă (11 cazuri), satul Carahasani, r-nul. Ștefan-Vodă (9 cazuri) și or. Soroca (22 cazuri) a determinat membrii Comisiei să ia decizia de instituire a regimului de carantină în aceste regiuni. Aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor.