Organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea unei funcții de demnitate publică – incluse într-un Ghid lansat de Promo-LEX© moldova.europalibera.org

Organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea unei funcții de demnitate publică – incluse într-un Ghid lansat de Promo-LEX

, 7 știri, 5 vizualizări

Cel mai recent exemplu este promovarea în funcții de șefi de instanțe a unor judecători asupra cărora planează suspiciuni de integritate. Un alt caz este numirea, anul trecut, a judecătorilor la Curtea Constituțională.

Pentru ca instituțiile publice să capete mai multă credibilitate în ochii cetățenilor, Promo-LEX a elaborat un ghid cu o serie de recomandări cum trebuie recrutați pe baza de merit și profesionalism conducătorii principalelor autorități. Dar ce criterii de selecție propune organizația?

Numirea în funcții de demnitate publică, categorie de angajați considerați ierarhic superiori funcționarilor publici, cu salarii și beneficii pe măsură, este percepută mai curând ca un soi de recompensă pentru personaje care și-au dovedit fidelitate politică. Să ne amintim câte discuții au stârnit înscăunările actualilor directori la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică sau a actualilor membri de la Curtea de Conturi.