Organizația Mondială a Sănătății propune o strategie împotriva cancerului de col uterin pentru a reduce numărul de cazuri și decese2Foto© unimedia.info

Organizația Mondială a Sănătății propune o strategie împotriva cancerului de col uterin pentru a reduce numărul de cazuri și decese

, 6 știri, o vizualizare

Cancerul de col uterin, al patrulea cel mai frecvent cancer în rândul femeilor la nivel global, este o boală care poate fi prevenită, dar care afectează cel puțin 570.000 de femei în fiecare an, provocând decesul a 311.000 dintre acestea, a precizat agenția ONU din domeniul sanitar, transmite Agerpres.

Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt asociate infecției cu tipuri de virusuri Papiloma uman (HPV) transmise prin contact sexual. Ratele de infectare sunt de două ori mai ridicate în țările în curs de dezvoltare, iar ratele de mortalitate de trei ori mai mari în comparație cu statele cu venituri mari.

„Dacă nu facem nimic cu această boală, numărul de cazuri va spori, iar numărul de decese va crește de asemenea cu 21% până în 2030'', a precizat cu prilejul unei conferințe de presă Princess Nothemba Simelela din Africa de Sud, directoare generală adjunctă în cadrul OMS.