OSCE își exprimă îngrijorarea privind evoluțiile dintre Chișinău și Tiraspol4Foto© deschide.md

OSCE își exprimă îngrijorarea privind evoluțiile dintre Chișinău și Tiraspol

, 6 știri, 7 vizualizări

„Îmi exprim îngrijorarea cu privire la evoluțiile recente care pot afecta negativ libertatea de mișcare a populației de pe ambele maluri ale Nistrului. OSCE continuă activ eforturile de mediere pentru a evita acest lucru. Am încredere deplină în sentimentul de responsabilitate și de rațiune al ambelor părți și rămân încrezător că împreună putem menține procesul de reglementare transnistreană pe o traiectorie pozitivă în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri”, a declarat Șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch.

La fel, președintele, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de facebook că a avut o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselskii în  cadrul căreia au convenit să găsească soluții pentru a nu permite înrăutățirea situației legate de circulația transportului în ambele regiuni.

„Am stabilit ca instituțiile responsabile să identifice de urgență soluții pentru evitarea unei situații de criză. În mod categoric, cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectați, iar in rezultatul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate”, a anunțat Dodon.