Palatul de peste un miliard de euro al lui Putin este mâncat de mucegai, potrivit unei investigații BBC3Foto1Video© independent.md

Palatul de peste un miliard de euro al lui Putin este mâncat de mucegai, potrivit unei investigații BBC

, 8 știri, 20 vizualizări

Potrivit sursei citate, informația că o parte a impresionantului edificiu este în renovare din cauza mucegaiului apare și în filmul lui Alexei Navalnîi, cel care a făcut dezvăluirea despre palatul care i-ar aparține lui Vladimir Putin, film care între timp a ajuns la peste 110 milioane de vizualizări pe YouTube. Principalul opozant al președintelui rus susține că este cea mai mare mită dată vreodată în Rusia de oligarhi care își cumpără protecția lui Putin.

BBC a stat de vorbă cu mai mulți muncitori care au spus că au lucrat pe șantierul palatului de pe malul Mării Negre între 2005 și 2020, construindu-l și apoi renovându-l. Ei au confirmat multe dintre dezvăluirile din filmul lui Navalnîi, inclusiv că palatul este în reconstrucție, din cauza invaziei mucegaiului.

Stanislav (nume fictiv, pentru protejarea identității) a declarat că a venit să muncească la palat în toamna lui 2018. Se vedeau încă multe rămășițe ale decorurilor luxoase prezentate în filmul lui Navalnîi, dar cea mai mare parte a mobilierului dispăruse.