Până la 24 octombrie, toate grădinițele și spitalele municipale din Chișinău ar putea fi conectate la agentul termic2Foto© agora.md

Până la 24 octombrie, toate grădinițele și spitalele municipale din Chișinău ar putea fi conectate la agentul termic

, 4 știri, 16 vizualizări

Primarul capitalei Ion Ceban anunță că a solicitat ca cel târziu luni, 24 octombrie, toate grădinițele, spitalele și instituțiile municipale din domeniul sănătății să fie conectate la agentul termic. Potrivit lui Ceban, Termoelectrica a dat asigurări că din punct de vedere tehnic acest lucru este posibil.

În cadrul ședinței primăriei capitalei din 17 octombrie, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, a subliniat că temperatura medie în grădinițe este de +15 +18°C. Andrei Pavaloi a menționat că „regulamentar, dacă avem temperatura mai mică de 18 grade, ar urma să conectăm instituțiile de educație timpurile la agentul termic”.

Termoelectrica a anunțat că începând cu data de 11 octombrie 2022, Centrala Electrică cu Termoficare (CET) Sursa I a trecut la un regim de funcționare pe bază de păcură în calitate de combustibil, cu utilizarea minimă a gazelor naturale în procesul tehnologic. Potrivit Termoelectrica, în momentul de față, Centrala activează în baza unui regim ce permite majorarea sarcinii termice și electrice, la necesitate.