Papa Francisc: Trăim al treilea război mondial© jurnal.md

Papa Francisc: Trăim al treilea război mondial

, 5 știri, 5 vizualizări

Papa Francisc a declarat că „trăim al treilea război mondial” și că războiul din Ucraina în urma invaziei Rusiei „a fost poate într-un fel provocat sau nu a fost împiedicat'”, potrivit transcrierii unei conversații pe care a avut-o cu zece reprezentanți ai revistelor culturale europene ale Societății lui Isus, relatează EFE și La Stampa, potrivit Agerpres.

„În urmă cu câțiva ani, mi-a trecut prin cap să spun că trăim un al treilea război mondial în bucăți. Acum, pentru mine, al treilea război mondial a fost declarat. Iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Ce se întâmplă cu omenirea care a avut trei războaie mondiale într-un secol?”, a spus Francisc, potrivit unei transcrieri a conversației publicate marți de ziarul La Stampa, preluat de EFE.

Referindu-se la agresiunea Rusiei în Ucraina și la modul în care se poate contribui la pace, Francisc a spus că „trebuie să ne îndepărtăm de tiparul obișnuit conform căruia Scufița Roșie era bună și lupul era rău. Se conturează ceva global, cu elemente foarte interconectate”.

Trăim al treilea război mondial
Papa Francisc,
Papa Francisc: „Trăim al treilea război mondial”