Parastasul de 40 de zile regelui Mihai, organizat azi la Curtea de Argeș
Foto: radiochisinau.md

Parastasul de 40 de zile regelui Mihai, organizat azi la Curtea de Argeș

4 știri, 4

La Vechea Catedrală Episcopală și Regală de la Mănăstirea Curtea de Argeș a fost organizat, astăzi, parastasul de 40 de zile de la moartea regelui Mihai I al României. Slujba a fost oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, însoțit de un sobor de preoți.

Cele 300-400 de persoane care au dorit să participe, deși temperatura în Curtea de Argeș s-a păstrat sub 0 grade, au putut asculta slujba la difuzoarele din Parcul Arhiepiscopal. O parte dintre cetățeni chiar au avut acces în Biserica Meșterului Manole, în limita spațiului disponibil.

A fost o ceremonie condusă, așa cum spuneai, de Înaltpreasfințitul Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, alături de care s-au aflat și alți slujitori ai bisericii.

După slujba din Biserica Meșterului Manole, acolo unde odihnesc vechi domni și voievozi ai Țării Românești, dar și înaintași ai Regelui Mihai, Carol I și Ferdinand, familia regală s-a retras la mormântul din Noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală pentru încă o scurtă slujbă de pomenire și un moment de reculegere.

Au fost lângă criptele pe care scrie simplu: Ana și Mihai I, principesele Margareta și Maria, principele Duda și prințul Nicolae.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reședința sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani. El a fost înormântat pe 16 decembrie la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș.

    Citește pe independent.md