Parcul Herăstrău din București va purta numele Regelui Mihai I
Foto: diez.md

Parcul Herăstrău din București va purta numele Regelui Mihai I

12 știri, 10

Parcul Herăstrău din București își va schimba numele în Parcul Regele Mihai I, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Grupul USR s-a abținut de la vot, motivând că pentru acest proiect ar fi trebuit făcută o dezbatere publică sau măcar să fie cerut punctul de vedere al Casei Regale. De asemenea, primarul capitalei române, Gabriela Firea, crede că este o opțiune foarte bună, care nu va crea nemulțumiri.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 39 de voturi „pentru” și 12 abțineri, potrivit Digi24.

„Există o simbolistică deosebită. Această suprafață a fost donată chiar de Casa Regală și cred că, având în vedere că în acea zonă se află și Palatul Elisabeta, este o opțiune foarte potrivită și care nu va stârni un val de nemulțumire”, a declarat primarul de București, Gabriela Firea, la începutul ședinței de consiliu.

Grupul USR s-a abținut de la vot, motivând că ar fi trebuit organizată o dezbatere publică și, mai ales, solicitarea unui punct de vedere al Casei Regale.

„Întreaga țară ar trebui să onoreze memoria Regelui Mihai I, (…) dar asta nu înseamnă să ne grăbim să adoptăm un proiect de hotărâre fără nicio dezbatere. Am observat că avizele au fost obținute azi dimineață la ora 8:00. Nu a fost nici măcar o dezbatere publică. Plus că nu văd un punct de vedere important: cel al Casei Regale”, a spus Roxana Wring...

    Citește pe independent.md