Parlamentul a aprobat, în prima lectură, un proiect care permite ajustarea listei beneficiarilor de pașapoarte diplomatice6Foto© deschide.md

Parlamentul a aprobat, în prima lectură, un proiect care permite ajustarea listei beneficiarilor de pașapoarte diplomatice

, 12 știri, 3 vizualizări

Parlamentul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte. Proiectul a fost lansat cu titlu de inițiativă legislativă de către Platforma DA și are ca obiectiv actualizarea legislației în acest domeniu și a listei persoanelor care, în virtutea postului deținut sau a specificului funcțiilor pe care le exercită, întreprind multiple deplasări în interes de serviciu peste hotarele R. Moldova.

Potrivit autorului proiectul, deputatului Platformei DA, documentul vine să înlăture ambiguitățile din Legea nr. 273/1994 în ceea ce privește asigurarea cu pașaport diplomatic sau de serviciu a funcționarilor publici de rang înalt.

În proiect au fost introduse unele clarificări ce-i vizează pe reprezentanții R. Moldova în organismele internaționale, care pot beneficia de pașaport diplomatic. Acest drept le va reveni persoanelor numite sau înaintate prin hotărâre de Guvern sau prin ordinul Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și funcționarilor din cabinetul Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene.