Parlamentul a fost iluminat în culoarea portocalie în semn de susținere a femeilor care devin victime ale violenței4Foto© publika.md

Parlamentul a fost iluminat în culoarea portocalie în semn de susținere a femeilor care devin victime ale violenței

, 8 știri, 14 vizualizări

Ziua internațională a eliminării violenței împotriva femeilor a fost marcată astăzi și la Cișinău. Cu această ocazie, clădirea Parlamentului a fost iluminată în culoarea oranj, care, potrivit organizatorilor, este semn al unității și speranței pentru o viață mai bună.

Reprezentanta coliției naționale a unei vieți fără violență, Veronica Teleucă, a declarat că atât datele statistice, cât și cercetările arată că cazurile de violență sunt în creșere.

"În perioada pandemiei, după o scurtă perioadă de tăcere, am avut o escaladare. Cifrele vorbesc despre o creșere de 30- 35%, alte organizații vorbesc despre dublarea acestor sesizări. În special au fost afectate fetele și femeile care sunt îndeosebi de vulnerabile, femeile cu dizabilități, fetele și femeile sărace, cele cu copii care și-au pierdut locul de muncă. Societatea unde există violență este societatea unde există multă sărăcie, puține posibilități și generații de violență", a menționat reprezentanta coliției naționale a unei vieți fără violență, Veronica Teleucă.