Andrian Candu la întrevederea cu parlamentarii din România: „Noi simțim suportul României în fiecare zi”
Foto: www.moldova.org

Andrian Candu la întrevederea cu parlamentarii din România: „Noi simțim suportul României în fiecare zi”

9 știri, 6

Parlamentul ar putea aproba, pe parcursul anului curent, includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu delegația Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

Speakerul a precizat că inițiativa de a include în Constituție sintagma privind aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova ar putea să se regăsească pe agenda Parlamentului pentru discuții pe parcursul următoarelor luni.

„Toate eforturile autorităților din ultimii ani sunt de integrare europeană a Republicii Moldova, o prioritate a țării noastre. Ne propunem să facem modificări în Constituție, astfel încât să fie stabilit expres că singura direcție de dezvoltare a Republicii Moldova este integrarea europeană. Sper să reușim cât mai curând”, a declarat Președintele Parlamentului.

În contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în 2019, Andrian Candu a subliniat importanța dinamizării relațiilor bilaterale, în special prin proiecte de infrastructură comune.

„Noi simțim în fiecare zi suportul României. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene oferă Republicii Moldova posibilitatea să fie mai vizibilă pe agenda UE”, a menționat președintele Parlamentului.

La rândul său, Copreședintele Comisiei, Bogd...

    Citește pe moldova.org