Parlamentul European a votat: Ora de vară va fi eliminată
Foto: unimedia.info

Parlamentul European a votat: Ora de vară va fi eliminată

10 știri, 28

Totul a început la sfârșitul anului trecut, atunci când Lituania a cerut Uniunii Europene să renunțe la ora de vară.

Motivul invocat a fost acela că schimbarea de două ori pe an a ceasurilor îi pune în dificultate pe oameni, iar majoritatea consideră enervant acest lucru, anunță huff.ro.

Ideea trecerii la ora de vară i-a aparținut omului de știință Benjamin Franklin și a fost propusă în secolul al XVIII-lea. Ideea orei de vară a apărut că o necesitate de război.

Germania și Austro-Ungaria au fost primele țări care au adoptat acest sistem în 1916. Scopul a fost economisirea rezervelor de cărbune necesare producției de război. Statele Uniunii Europene au început să adopte ora de vară începând cu 1970 pentru a economisi energie după primul șoc petrolier.

Decizia este luată la nivel european. Parlamentul European a votat pentru eliminarea trecerii la ora de vară și ora de iarnă. Urmează ca membrii Consiliului European să evalueze în detaliu directiva privind ora de vară și cea de iarnă și, dacă este cazul, să propună revizuirea ei.

Parlamentarii europenii au spus că vor ruga Comisiunea Europeană, care în trecut s-a opus acestei schimbări, să implementeze decizia.

După ce a fost supusă la vot, rezoluția adoptată de parlamentarii europeni a înregistrat 153 de voturi împotrivă și 12 abțineri.

Rezoluția privind aranjamentele actuale ale schimbării orei, care a intrat în vigoare în u...

    Citește pe unimedia.info