Partea transnistreană a refuzat să se prezinte. Reuniunea copreședinților Comisiei Unificate de Control nu a avut loc4Foto© tv8.md

Partea transnistreană a refuzat să se prezinte. Reuniunea copreședinților Comisiei Unificate de Control nu a avut loc

, 9 știri, 4 vizualizări

Comisia Unificată de Control urma să se întrunească azi la Chișinău într-o ședință la care trebuiau să participe copreședinții și inclusiv reprezentanți ai Ucrainei și Misiunii OSCE în Moldova. Reuniunea nu a avut loc, însă, după ce partea transnistreană a refuzat să participe.

Reuniunea urma să aibă loc azi la sediul din Chișinău al Misiunii OSCE. Pe agendă erau incluse aspecte actuale de funcționare a mecanismului de pacificare în contextul instituirii stării de urgență în localitățile din zona de securitate.

Ultima întrunire de lucru a membrilor Comisiei Unificate de Control în format larg a avut loc la 12 martie curent în orașul Bender. După declararea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova și aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19, Comisia Unificată de Control și-a sistat temporar ședințele în orașul Bender și a activat în regim de lucru la distanță. A fost menținută comunicarea permanentă între toate componentele operațiunii de pacificare, inclusiv la nivelul Comandamentului Militar Întrunit și observatorilor militari.