Partidele de extrema dreaptă din Europa și-au dat întâlnire la Praga
Foto: www.europalibera.org

Partidele de extrema dreaptă din Europa și-au dat întâlnire la Praga

5 știri, 8

Lideri ai partidelor europene de extremă dreapta, între care lidera Frontului Național francez Marine Le Pen și liderul Partidului Libertății din Olanda Geert Wilders, se întâlnesc sâmbătă în cadrul unei conferințe controversate în capitala cehă Praga. Poliția cehă a întărit măsurile de securitate în oraș, unde sunt anunțate manifestații împotriva xenofobiei, informează Agerpres.

Reuniunea, la care mai iau parte între alții reprezentanți ai Partidului Libertății din Austria și ai Ligii Nordului din Italia, este organizată la invitația unei figuri noi de pe scena extremei drepte europene, antreprenorul ceho-japonez Tomio Okamura, al cărui Partid pentru libertate și democrație directă (SPD), fondat în 2015, a obținut 10,6% la alegerile legislative din octombrie.

Aliate în cadrul Mișcării pentru o Europă a Națiunilor și Libertăților (MENL), grup politic din Parlamentul European fondat acum doi ani, formațiunile participante la reuniunea de la Praga, intitulată “Pentru o Europă a națiunilor suverane”, afirmă că aceasta se va concentra pe cooperarea în Europa, în afara structurilor Uniunii Europene.

Autoritățile cehe au decis întărirea dispozitivului de securitate după ce o serie de grupări de stânga au anunțat manifestații, inclusiv în cartierul praghez unde are loc reuniunea, dar și pentru a veghea la securitatea personală a lui Geert Wilders, care a primit amenințări cu moarte...

    Citește pe independent.md