Cea mai mare familie politică europeană a respins partidul lui Iurie Leancă
Foto: independent.md

Cea mai mare familie politică europeană a respins partidul lui Iurie Leancă

5 știri, 28

Partidul Popular European (PPE) a respins cererea depusă de Partidul Popular European din Moldova (PPEM) de a adera la această organizație internațională, care e cea mai mare și cea mai influentă familie politică la nivel european, deținând majoritatea funcțiilor de conducere și de decizie în cadrul structurilor Uniunii Europene.

Informația a fost confirmată pentru Tribuna.md de către Siegfried Mureșan, eurodeputat, Purtător de cuvânt al PPE.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, sunt în măsură să vă informez că Partidul Popular European (PPE) a primit cererea Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM) de aderare la sfârșitul anului 2015. În urma unei evaluări amănunțite realizate de Grupul de lucru al PPE III (care se ocupă intern de solicitările de aderare) și luând în considerare situația politică actuală, precum și evoluțiile politice recente din Republica Moldova, PPE a decis la începutul anului 2017 să nu ia în considerare mai departe solicitarea PPEM de aderare”, se spune în răspunsul eurodeputatului.

Totodată, contactat de Tribuna, prim-vicepreședintele PPEM, Eugen Carpov a declarat că „nu există refuz”. „Actele au fost depuse, există o procedură care durează. Deci, nu am primit nici un fel de refuz”, a precizat el.

De notat că răcirea relațiilor între PPE și PPEM a început în toamna anului trecut când Iurie Leancă, liderul PPEM, a ignorat îndemnul PP...

    Citește pe independent.md