Partidul ȘOR a dat în exploatare primul sat cu sistem de iluminare stradală bazat în totalitate pe LED-uri2Foto© tribuna.md

Partidul ȘOR a dat în exploatare primul sat cu sistem de iluminare stradală bazat în totalitate pe LED-uri

, 4 știri, 9 vizualizări

Iluminatul stradal a devenit realitate la Ișcălău, raionul Fălești, grație susținerii Partidului Politic „ȘOR” și la inițiativa lui Ilan Șor. Satul nu a mai avut iluminare stradală de 35 de ani. Ceremonia oficială de aprindere a luminii pe străzile localității a avut loc în seara zilei de 18 februarie, eveniment la care au participat o bună parte din localnici, reprezentanți ai primăriei locale și ai Partidului „ȘOR”.

În cadrul proiectului de instalare a sistemului de iluminat stradal, demarat în a doua jumătate a lunii ianuarie a.c., a fost montată o rețea de curent electric de peste 12 kilometri și instalate peste 350 de corpuri de iluminat de tip LED. De asemenea, au fost reînnoite panourile de comanda ale posturilor de transformare și montat un sistem inteligent de aprindere/stingere automata a luminii stradale.

În cadrul ceremoniei, primarul de Ișcălău, Fălești, Galina Muntean a spus că demult a visat ca satul să aibă iluminare stradală, iar acest vis s-a realizat după 35 de ani, grație echipei Partidului „ȘOR”.