Partidul Șor cere convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului, în contextul crizei energetice3Foto© unimedia.info

Partidul Șor cere convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului, în contextul crizei energetice

, 9 știri, 2 vizualizări

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova cere convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului în cadrul căreia să fie audiat raportul prim-ministrului și al ministrului Natalia Gavriliță și a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu pentru a elabora măsuri urgente de susținere a populației.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de PSRM, acțiunile Guvernului sunt antisociale și antipopulare, iar majorarea practic de două ori a tarifelor la gazele naturale, creșterea iminentă a prețurilor la energia electrică fac ca cea mai mare parte a populației țării să ajungă la limita supraviețuirii fiziologice.

"Aceste tarife sunt incompatibile cu viața! Pentru sute de mii de bătrâni care primesc pensii mizerabile, pentru familiile tinere cu copii, pentru muncitori, țărani, pedagogi, angajații din sfera socială, care și până acum o duceau de azi pe mâine. Toți acești oameni, majoritatea covârșitoare a locuitorilor țării, sunt condamnați la moarte sigură de către guvernarea actuală", se arată în comunicatul PSRM.