PAS propune majorarea alocațiilor pentru veteranii cu dizabilități cu 550 de lei2Foto© deschide.md

PAS propune majorarea alocațiilor pentru veteranii cu dizabilități cu 550 de lei

, 4 știri, o vizualizare

Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, deputatul PAS, Dan Perciun, a adăugat că pentru veteranii care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova, în Afganistan,  pentru soții supraviețuitorilor – alocațiile urmează a fi majorate cu 250 de lei. Cu aceeași sumă se propune majorarea alocațiilor pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada 1917-1990. Sunt peste 30 de mii de oameni care vor beneficia în ansamblu de aceste majorări. Costul total al proiectului este 36 de milioane de lei pentru acest an.

Deputatul PAS, Boris Marcoci, a declarat, că a fost și el unul dintre cei care a luptat în 1992 pentru independența Republicii Moldova. Pentru apărarea integrității țării s-au ridicat peste 30 de mii de polițiști, militari și civili. În rândurile tuturor veteranilor, peste 370 nu s-au mai întors de pe platourile de luptă, peste 400 de persoane au rămas cu diferite sechele.

Parlamentarul i-a îndemnat pe veterani să meargă la casele teritoriale din raioane și să depună actele pentru a primi un bilet de tratament, aducându-le aminte că fiecare are dreptul, o dată la trei ani, să se trateze gratuit la o stațiune balneară.