PAS, un an de guvernare. Cu ce reușite se laudă4Foto© curentul.md

PAS, un an de guvernare. Cu ce reușite se laudă

, 5 știri, 5 vizualizări

Obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, majorarea mai multor alocații sociale și reformele în domeniul justiției – sunt doar o parte dintre realizările guvernului Partidului Acțiune și Solidaritate care a ajuns la un an de mandat.

Raportul despre cele 12 luni de activitate a fost prezentat de președintele Parlamentului, Igor Grosu, premierul Natalia Gavrilița și deputații PAS, în fața sediului Legislativului. Potrivit lor, situația economică și socială din țară a fost influențată de crizele din regiune, însă autoritățile au întreprins mai multe măsuri pentru a diminua efectele acestora, dar mai au încă mult de lucru.

Premierul Natalia Gavrilița a menționat că actuala guvernare și-a asumat mai multe proiecte sociale pentru a ridica nivelul de trai al populației: „Am crescut pensia minimă de la 1188 la 2000 de lei și apoi la 2278 de lei. Am crescut alocațiile sociale semnificativ. Am asigurat indexarea simțitoare a pensiei, am acordat compensațiile masive la consumul de căldură și gaz, am crescut ajutor pe timp de iarnă și l-am extins la mai multe familii.”